Tony Evald Clausen SalgsPiloterne MenneskeKenderen
Adfærdsekspert

Tony Evald Clausen

"Er det ikke ham der fra radioen? Eller salgskurserne? Eller MenneskeKenderen? Eller er det ham fra TV?"
Svarene er JO, jeg har mange titler og aktiviteter!
Men alt, jeg laver, har én ting til fælles - indsigt i menneskelig adfærd, psykologi og følelser.

Tony Evald Clausen SalgsPiloterne MenneskeKenderen

Hvem er Tony Evald Clausen?

Født 1970 i Horsens.
Jeg har altid interesseret mig for psykologi, følelser og gruppedynamikker. Nok mest fordi jeg i min barndom havde så svært ved at passe ind, passe til og tilpasse mig.
Jeg ville forstå hvorfor, hvordan og hvorledes mennesker tænker, føler og handler.

I puberteten læste jeg op på alle de store religioner, guruer, læremestre og psykologi i jagten på at forstå mig selv i forhold til verden. I ungdommen arbejdede jeg som sælger og fortsatte jagten på at forstå kunder (der også er mennesker) og mig selv i den kontekst.

Besættelsen af at forstå mennesker kulminerede i en Master of Science i Følelser, Troværdighed og Bedrag på UCLAN, suppleret med certificeringer i alle mulige psykologiske adfærds- og personlighedsuddannelser.

Jeg opdagede, at igennem selvindsigt fik jeg bedre indblik til andre menneskers følelser, tanker og handlinger. Siden 2010 har det været min levevej at forstå, forklare og formidle min indsigt til alle, der har lyst til at rejse med ind i menneskeforståelse.

Jeg har arbejdet nationalt og internationalt på tværs af kulturer, organisatoriske niveauer, brancher og virksomhedsstørrelser i funktioner som rådgiver, foredragsholder, kursusleder, HR konsulent, TV-ekspert og radiovært med meget mere.

Min indsigt, viden og erfaring kommer i flere indpakninger: salg, ledelse, selvforståelse, vejledning, rekruttering og kulturforståelse generelt. Uanset hvad, er fundamentet det samme: At forstå mennesker og dig selv dybere.

Når man indser, at selvindsigt giver menneskeindblik, bliver forståelsen for hvorfor, hvordan og hvorledes, vi mennesker føler, tænker og handler, mere åbenlys og dermed lettere at navigere i.

Livet er en uendelig række af valg, summen af dine valg er det liv, du lever i dette øjeblik - jo mere bevidst, opmærksom og nærværende du er på dine og andres valg, jo mere mental balance har du adgang til.

Tony Evald Clausen

Det startede med en undren ...

Jeg har altid oprigtigt undret mig over livet. Undret mig over mennesker og relationer. Over følelser, som var svære at tyde. Over hvorfor mennesker kunne være modbydelige det ene øjeblik og imødekommende det næste. Ja, jeg undrede mig over, hvor komplekse vi mennesker er. Mine uformelle studier af mennesker begyndte således allerede, da jeg var dreng.

I starten af mine 20ere blev jeg sælger, og i de første mange år pakkede jeg al min undren væk og blev et salgsmonster, der troede, at jeg skulle overtale kunder til at købe. Pyt med deres ønsker og behov, jeg skulle bare sælge, så jeg kunne få min provision!
Men med årene stod det klart for mig, at jeg/vi/de fleste sælgere gik til salg helt forkert. Jeg brød mig på ingen måde om mig selv længere. Hvem var jeg overhovedet? Og dér begyndte anden del af min rejse. Den formelle del.

Jeg begyndte at undersøge, hvordan mennesker træffer beslutninger, jeg læste om psykologi og efterforskede adfærdstyper og personlighedspsykologi. Jeg ville så gerne forstå. Både mine medmennesker, mine kunder og mig selv.
Jeg tog en stærkt ubehagelig tur ind i mit eget pulterkammer af handlinger og mønstre og fik ryddet op (og er på ingen måde færdig). Jeg definerede, hvordan jeg vil være menneske i verden. Og langsomt skete det: Jeg begyndte at forstå mig selv.. og mennesket i al dets kompleksitet.

Selv med alle mine uddannelser, certificeringer og mange, mange timers erfaring, er jeg evig nysgerrig på, hvad der sker inden i og i mellem mennesker. Jeg bliver aldrig færdig med at undre mig og lære nyt om mig selv... og mennesker.

Det kræver selvindsigt, opmærksomhed og viden at forstå mennesker, og det gennemsyrer alle mine gerninger, uanset om det er undervisning, foredrag eller rådgivning. Min viden og erfaring er altid til rådighed for dem, der gerne vil styrke deres menneskekender-evner.

Er du parat til et besøg i dit indre pulterkammer?! Vil du forstå andre bedre? Vejen hos mig er igennem selvindsigt og selverkendelse! Mange siger, de gerne vil have selvindsigt, men forbløffende få mener det, når de får lejlighed til det - hvad er dit valg?

Når du vælger mig, får du altid klar besked, indsigt og viden, hvis du vil have det og tør. Hvad vælger du?

Tony Evald Clausen Adfærdsekspert - i mennesker, salg, forhandling & ledelse
Tony Evald Clausen SalgsPiloterne MenneskeKenderen
Tony Evald Clausen Adfærdsekspert - i mennesker, salg, forhandling & ledelse

Uddannelser

Kurser

 • Dit Fulde Potentiale, Leder & Selvudviklingskursus
 • Bestyrelsesuddannelse 1 & 2, Arosboard, EAAA
 • Grafisk Facilitering, Playmakers

Beskæftigelser

 • 2015: Ejer af uddannelses & konsulentvirksomheden MenneskeKenderen
 • 2010: Ejer af uddannelses & konsulentvirksomheden SalgsPiloterne
 • Arbejdede i 13 forskellige brancher, før jeg blev selvstændig i 2010
 • Tidligere titler: Sælger, salgsdirektør, salgs- og marketingchef, direktør og alle mulige andre titler der dækker over samme funktioner

Certificeringer

 • Personality & Ability Assessments (IQ & Big Five)
 • Personality Factors (Great Eight)
 • Aptitude, General Intelligence Assessment (GIA)
 • Personality & Ability Assessments (IQ & Big Five), Hucama
 • Personality Factors (Great Eight), Hucama
 • Aptitude, General Intelligence Assessment (GIA), Thomas International
 • Neo-PI R, Fem faktormodellen, PI Company
 • Extended DiSC adfærdsanalyse certificering, HR Solutions
 • DiSC certificering, Thomas International
 • Evnetest certificering, , HR Solutions
 • Emotionel Intelligens, TEIQ, Thomas International
 • Facial Action Coding System, Emotional Intelligence Academy
 • Law Enforcement, Expert Level, Paul Ekman International
 • Mikromimik, Expert Level, Paul Ekman International
 • Mikromimik - eSETT 3.0, Expert Level, Paul Ekman International
 • Mikromimik subtle expressions, Expert Level, Paul Ekman International
 • Mikromimik Advanced - METT, Expert Level, Paul Ekman International
 • Evaluating Truthfulness & Credibility, Emotional Intelligence Academy
 • Emotional skills & Competencies, Emotional Intelligence Academy